NASJONALPARKRIKET

Denne regionen rommer seks nasjonalparker, fem med fjelltopper på over 2000 meter. Nord-Gudbrandsdal byr på helt spesielle dyreopplevelser. Dra på moskussafari på Dovre eller kjør ditt eget hundespann i Jotunheimen.

Nasjonalparkriket er et samlebegrep for de seks nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane, Dovre, Dovrefjell-Sunndalsfjella, Breheimen, Reinheimen og områdene i nærheten. Her er det nok av fjelltopper over 2000 meter, og perfekt for den som nyter lange vandreturer i varierende terreng og storslått natur.

Regionen byr på et unikt dyreliv, med blant annet moskus, rein, elg og tiur. Dra på moskussafari med erfarne guider og opplev det kraftfulle dyret i storslått landskap.  Om vinteren kan du fly av gårde med ditt eget hundespann i Jotunheimen. Er du heldig, får du til og med øye på skogens konge underveis mellom trestammene.

Gudbrandsdalen handler også om tradisjoner og stolt gårdskultur. Med gode, kortreiste produkter er denne regionen kjent for matopplevelser i verdensklasse.

HØYDEPUNKTER

Dovre - Oppdal Safari 2

MOSKUSSAFARI

Bli med erfarne guider fra Oppdal Safrai på Dovrefjell for å komme tett på moskusen. I løpet av turen kan du også være heldig å få se rein, elg og fjellrev.

JotunheimenHuskyLodge

HUNDEKJØRING

Forbered deg på en fartsfylt dag i et nydelig vinterlandskap – med roser i kinnene og en stor opplevelse rikere!

Rondane

FJELLTUR

Mulighetene er mange og turene spektakulære. Besseggen, Galdhøpiggen og Glittertind er kanskje de mest kjente turene, men hva med å utforske Rondane eller Dovrefjell?

Skåbu Hotell - DYR - Ansgar Valbø

MATOPPLEVELSER

Opplev lokalmat fra gårdene i Gudbrandsdalen. Området er blant annet kjent for matopplevelseri verdensklasse. Her startet mesterkokken Arne Brimi sin karriere, og her driver han fortsatt.

Denne regionen er 3,5 time med bil fra enten Oslo, Trondheim eller Ålesund.

Om sommeren kan du enkelt utforske fjellene med eller uten guide, til fots eller på hesteryggen. Dra på rafting i Sjoa, oppleve moskussafari på Dovre eller besøke Glittersjå Fjellgård.

Om vinteren kan du oppleve et av Norges vakreste fjellområder med hundekjøring. Kle deg godt og nyt panoramautsikten over Jotunheimen og Rondane samtidig som du styrer ditt eget hundespann.

Reise i Nasjonalparkriket?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com