NORD-NORGE

Oppleve kystkulturen på nært hold. Nord-Norge kalles i også “lysets rike” med lange, lyse kvelder og midnattssol om sommeren. I vintermånedene spiller naturens eget lysshow når nordlyset danser over nattehimmelen.

Før du planlegger din reise i Nord-Norge, tenk på at dette er vår største landsdel. Det kryr av sjarmerende fiskevær på fastlandet, hvor du kan oppleve kystkulturen på nært hold. Overnatt i en tradisjonell rorbu og bli med på hvalsafari.

Her finner du noen av Norges vakreste strender, men regionen byr også på en smak av det arktiske med uberørt natur, spennende dyreliv og førsteklasses sjømat!

HØYDEPUNKTER

Reine Rorbuer - Foto Classic Norway

OVERNATTING I RORBU

Å overnatte i en tradisjonell rorbu er den beste måten å oppleve det nordnorske kystkulturen på nært hold. Våkn opp til lyden av sjøskvulp og lukten av saltvann, tang og tare.

SeaSafariAndenes-rib

HVALSAFARI

Den mest vanlige observasjonen om sommeren er spermasetthval. Om vinteren er det gode muligheter for å se spekkhogger.

Sorrisniva - Nordlys

NORDLYS /MIDTNATTSOL

I løpet av vintermånedene kan du oppleve naturens eget lysshow når nordlyset danser over nattehimmelen. Om sommeren kan du oppleve lange, lyse kvelder og midnattssol.

DESTINASJONER I NORD-NORGE

Nedenfor har vi tatt for oss noen av de destinasjonene i Nord-Norge vi kjenner godt og kan anbefale:

Helgelandskysten
Helgelandskysten består av tusenvis av øyer, holmer og skjær, noen ligger milevis til havs. Bratte skulpturfjell reiser seg og skaper karakteristiske formasjoner. Et eventyrlig landskap.

Lofoten
Lofoten er et øyrike fullt av naturlig skjønnhet, spennende historie og interessante mennesker. Bratte fjell stikker opp av havet og danner et spektakulært skulpturlandskap. Her kan du bo i en tradisjonell rorbu, gå storslåtte fjellturer og opplev det beste av den nordnorske kystkulturen.

Finnmark
Opplev nordlysbyen Alta …

Vesterålen
Vesterålen er et øyrike med rikt dyreliv og gammel kystkultur. Farvannet her er hvalens rike og lundefuglens sommerparadis. Fra Andenes kan du dra ut på havet og møte dem alle. Vesterålen består også av frodige fjelltopper og hvite sandstrender.

Senja
Senja er nesten som et mikro-kontinent, med splittet «personlighet.» Dra til yttersida for å oppsøke dramatikken og få fred i sjela på innsida. Det blir garantert mange inntrykk og mye moro på kort tid.

Tromsø
Tromsø kalles gjerne Nordens Paris. Sentrum har mange koselige kafeer, restauranter og hyggelige butikker. Her kan du oppleve polarhistorie, kultur, mat og natteliv, mellom fjord, fjell og hav.

Nordkapp
Nordkapp omfatter blant annet Magerøya. Magerøya, den nordøstlige delen av Porsangerhalvøya og den vestlige delen av Sværholthalvøya. Det er på Magerøya at du finner Norges nordligste punkt utenom Svalbard, Knivskjelodden (71°, 11′ 8″ nordlig bredde), som ligger et stykke nordvest for det mer kjente Nordkapplatået.

Reinebringen - Daniel Jacobsen
Lunde - header
Senja-fottur

Reise til Nord-Norge?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com