NORDVESTLANDET

Røft kystlandskap, øysamfunn, bratte fjell, glitrende fjorder og verdensberømte attraksjoner. Gjør deg klar for eventyr på Nordvestlandet!

Nordvestlandet består av fjorder, fjell, bygder og øysamfunn og strekker seg fra de bratte Romsdalsalpene rundt Åndalsnes via en av verdens vakreste veistrekninger til øysamfunn utenfor Molde.

Denne delen av Norge passer godt for den som liker spennende veier. Kjører du fra Geiranger, kommer du ned Norges mest besøkte turistvei, Trollstigen, på vei til Åndalsnes. Veien slynger seg nedover den bratte fjellsida gjennom 11 krappe svinger. I Åndalsnes kan du gå spektakulære fjellturer, enten hele Romsdalseggen eller en korter versjon av turen opp til Rampestreken.

Ute på kysten kan du kjøre Atlanterhavsveien som forbinder Averøy med fastlandet. Ta en pause fra kjøringen og seil med vikingskipet over til Håholnen. Håholnen er et verneverdig fiskevær fra 1700-tallet og bygningene har blitt tatt vare på og delvis gjenskapt slik at Håholmen i dag fremstår som autentisk og oppfyller dagens standard. Her finner du sjarmerende historiske rom. Her er det gode muligheter for å se havørn og vi anbefaler å bli med på en fisketur.

Ute i havet nord og vest for Molde, finnes mange flotte øysamfunn. Bli med på øyhopping på Romsdalskysten og ta turen både innom Finnøy og Ona. Ona fyr er kanskje den mest kjente attraksjonen og er Norges sørligste levende fiskevær, med rundt 20 fastboende. Opplev kystkulturen, naturen og dyrelivet.

HØYDEPUNKTER

Ona - thumb

ØYHOPPING PÅ ROMSDALSKYSTEN

Utforsk øysamfunnene utenfor Molde. Både ved Finnøy og Ona er det mulig med overnatting. Lengst ute på Romsdalskysten ligger Ona som har storhavet som nærmeste nabo. Det betyr rike muligheter for dem som vil ha opplevelser, og for dem som rett og slett vil ha fred og ro. Opplev kystkultur og natur på sitt røffeste.

Vi arrangerer gjerne fisketurer eller en lokalguide som kan fortelle om øyas historie.

Angvik Gamle Handelsted - thumb

ANVIK GAMLE HANDELSTED

Angvik Gamle Handelssted er en liten perle ved Tingvollfjorden. Angvik har røtter tilbake til 1500-tallet, da hollandske seilskuter ankret opp i bukta for å kjøpe tømmer. Handelsstedet ble drevet av John og Gurianna Angvik. De fikk 14 barn, hvor 12 av disse startet egne bedrifter med utgangspunkt i bygda. Hotellet har faktisk et eget museum hvor du kan få et innblikk i Angvik-familiens historie. I dag er Angvik et hotell fullt av særpreg omgitt av vakker natur. I restauranten får du utsøkt mat og i et tømmerhus fra 1700-tallet kan du slappe av i hotellets spa

ATLANTERHAVSVEIEN

Nasjonal Turistvei Atlanterhavsveien er en unik veistrekning som fører deg helt ut til selve storhavet. Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge og omtales som verdens vakreste bilreise.

Reise i denne regionen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com