SVALBARD

Rått, realt og uendelig vakkert. Et arktisk eventyr venter når du reiser til Svalbard.

Svalbard er et ekte arktisk eventyr med polarklima, isbreer, blå sjøis, vill natur, ekstreme lysvariasjoner og unikt dyreliv. Den arktiske stillheten skaper en helt spesiell stemning, og du opplever en ro du knapt finner noe annet sted i verden.

Du er i isbjørnens rike. Selv om du ikke ser den, er isbjørnen kanskje ikke langt unna. De fastboende har alltid dette i bakhodet når de beveger seg utenfor byen. Dette er et av de få stedene i verden hvor du ser noe så uvanlig som mødre med barnevogn og rifle på ryggen.

Elin og Graham var på Svalbard sommeren 2011. 10 år senere reiste Silje og Eivind på et arktisk eventyr. Vi har gode samarbeidspartnere i denne delen av verden.

HØYDEPUNKTER

Hundekjoring - Svalbard

HUNDEKJØRING

Utforsk det arktiske landskapet med ditt eget hundespann.  Naturen, lyset, omgivelsene, stillheten og hundene. Vær klar for en opplevelse du sent vil glemme!

Du trenger absolutt ikke å være ekspert for å bli med på hundekjøring, men pass på, for her er det mulig å bli bitt av basillen.

Snowmobiling-Basecamp-Svalbard

SNØSKUTER-SAFARI

Det er en helt spesiell følelse å utforske den arktiske villmarken på snøskuter. Sus over islagte fjorder og snødekte fjell. Uendelige nyanser av hvitt, blått og lyst rosa. Stopp opp for å ta inn omgivelsene og stillheten.

Basecamp-Svalbard-Northern-lights

NORDLYS

Det eventyrlige lyset danser på den svarte nattehimmelen. Om vinteren er sjansene gode for å se nordlyset på 78° nord. Dette synet glemmer du aldri!

Ivar Sjømæling

ISFJORD RADIO

Isfjord Radio ligger nesten så langt fra sivilisasjonen du kan komme. Om sommeren reiser du til Isfjord Radio med båt, om vinteren med hundeslede eller snøskuter over fjellene. Her kan du overnatte i den gamle stasjonen fra 1933. Stedet ser røft ut fra utsiden, men bare vent til du kommer inn …

ULIKE SESONGER

«Svalbard» betyr «landet med de kalde kyster» og ble nevnt i islandske tekster på 1100-tallet. Øygruppen har arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. I Longyearbyen er gjennomsnittstemperaturen -14°C om vinteren og 6°C om sommeren.

Det er tre hovedsesonger på Svalbard: Nordlysvinter, Solvinter og Polarsommer. Hver sesong er unik og byr på store opplevelser. Velg «riktig» årstid i forhold til dine ønsker.

  • Nordlysvinter (oktober – mars): I slutten av oktober kaster sola årets siste stråler over landskapet og Svalbard går inn i den magiske og stemningsfulle nordlysvinteren. Mot slutten av februar starter lyset å komme tilbake, dagene blir litt lengre, himmelen farges rosa.
  • Polarsommer (mai/juni – september): Midnattssol, fargerik flora og store kontraster gir rammen til denne vakre polarsommeren der dagene aldri tar slutt. Opplev Arktis fra båt. Kom tett på isbreer som kalve, sel og hvalross.
  • Solvinter (mars – mai/juni): Lyset og sola kommer tilbake, aktivitetsnivået og energien øker. Alt du har lyst til er å være på eventyr i den lyse Svalbardvinteren. Dette er den perfekte tiden for å kjøre både hundeslede og snøscooter.

Reise til Svalbard?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com