DET BESTE AV FINNMARK

Reise på første klasse gjennom Finnmark. Bli med å fisk kongekrabbe på en autentisk fiskebåt, styr ditt eget hundespann i Karasjok, bli kjent med samisk kultur og opplev arktisk natur.

Foto: Varanger Lodge

DAG 1: ANKOMST

Dere ankommer Kirkenes, som ligger 70 grader nord helt på grensen mot Russland. Kirkenes ligger faktisk like langt øst som Istanbull. Fra Kirkenes flyplass reiser dere mot Varanger og vi anbefaler et stopp ved Bugøynes for en matbit på veien.

Innerst i Varangerfjorden møter dere Edgar ved Varanger Lodge for innslosjering.

Varanger 2 - kingcrab - website

DAG 2: KONGEKRABBE 

Dager til egen disposisjon i Varanger. En av dagene blir dere med Edgar ut sjøen i fiskebåten hans. I 1960 introduserte Sovjetiske biologer Kamchatka krabbe  i en fjord ved Murmansk. Allerede i løpet av 1970 hadde kongekrbben etabelert seg i norsk farvann, og i dag er Varangerfjorden fullt av den verdenskjente delikatessen. Dere trekker opp teiner med kongekrabbe.

På kvelden tilberedes dagens fangst med lokale råvarer. Ferskere vil du aldri få den servert!

Varanger Lodge

Foto: Varanger Lodge

DAG 3: VARANGER LODGE

Etter frokost foreslår vi et besøk hos  Skakkerud rein. Det er et bærekraftig produkt der man møter reinsdyr, lærer om de unike historiene til rein som er tatt inn i innhenging for vinteren og får mate de med reinlav. Det er også mulig å reise for å besøke Heksemonumentet i Vadsø og lære om historien deres.

Avslutt dagen med sauna og et isbad før middag.

Foto: Engholm Husky

DAG 4: KARASJOK

Etter en rolig frokost og utsjekk fra Varanger fortsetter dere mot Karasjok. I Karasjok snakker 90 % av den lokale befolkningen samisk og her ligger også sameparlamentet til, formet som en samisk lavvo. Her skal dere bo ved Engholm Husky Lodge, designet og bygget av eier Sven. Alle hytter er dekorert ulikt og tilpasset med interiør utsmykket av Sven.

Her er nærmeste nabo de 50 huskyene i hundegården. Ettermiddagen kan brukes til å hilse på hundene og nyte skogens ro. Utforske området på egenhånd med truger (snowshoes). På kvelden er det naturligvis muligheter for å se nordlyset danse på himmelen.

Foto: Engholm Husky

DAG 5: HUNDEKJØRING

I dag er viktig med en solid frokost, for i dag skal du være hundekjører for en dag!

Dere blir med til hundegården og får utdelt et kort med navnet på de hundene som skal være med på tur. Seletøyet henger på sin rette plass og det er bare for dere å finne riktig hund. På denne måten er dere med å gjør klar spannet. Når hundespannet er klart, løfter dere anker og suser ut i skogen, på elva og kanskje opp på fjellet. Underveis stopper dere og spiser en varm lunsj rundt bålet. Vel tilbake i hundegården, seler vi av hundene og setter dem på plass.

Sorrisniva - Nordlys

Sorrisniva - Nordlys

DAG 6: AVREISE

Etter frokost og utsjekk reiser dere tilbake flyplassen i Kirkenes. Vi takker for denne gang og ønsker dere en fin hjemreise!

Spør oss gjerne om forslag til hvordan reisen kan utvides.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com