ARKTISK EVENTYR PÅ SVALBARD

Svalbard er rått, realt og uendelig vakkert. Et ekte arktisk eventyr venter når du reiser til Svalbard.
Nedenfor har vi laget to reiseforslag for hver sin sesong: solvinter og polarsommer.

REISEFORSLAG FOR POLARSOMMER

Opplev Svalbard i den vakre polarsommeren. Reisen starter i Longyearbyen før dere reise med båt til Isfjord Radio og nyter noen dager i Arktis! Polarsommer er perioden fra mai/juni til september.

Basecamp Hotel - rom

Foto: Basecamp Explorer

DAG 1: VELKOMMEN

Dere ankommer flyplassen i Longyearbyen og reiser til Basecamp Hotell.

Benytt ettermiddagen til å se hva Longyearbyen har å tilby. Om kvelden kan dere spise på en av byens anerkjente restauranter.

Isfjord Radio - badstue

Foto: Basecamp Explorer

DAG 2: ISFJORD RADIO 

Etter en forfriskende frokost tar den flotte Isfjord Ekspressen dere trygt og varmt over Isfjorden til Isfjord Radio Adventure Hotel. Vertskapet møter dere på kaia.

Kjøkkenet serverer en arktisk inspirert middag. Kanskje lusker polarreven forbi utenfor vinduene.

Kredit_Malin Hanning_Isfjord Radio

Foto: Basecamp Explorer

DAG 3: ISFJORD RADIO

Frister det med et forfriskende bad i havet og kaffe i badstuen før frokost? Etter frokost pakkes matpakker og dere blir med på fottur sørover langs kysten eller mot Linnévatnet.

Lunsj nytes i det fri, mens Svalbardreinen beiter i nærheten. Er dere heldige, kan dere se Belugas/Hvitfisk svømme i fjordene. Tilbake på stasjonen kan badstuen benyttes, før kjøkkenet tryller frem en utsøkt middag.

Hvalross - Svalbard - thumb

DAG 4: BÅTSAFARI 

Vi utfordrer de aller tøffeste av dere til et morgenbad i havet – med isbjørnvakt!

Etter frokost blir det båtsafari. Med rib-båt reiser dere østover langs kysten og krysser Isfjorden. Herfra legges kursen mot Alkhornet hvor det hver sommer samles tusenvis av hekkende polarfugler. I Trygghamna blir det ilandstigning og ekspedisjonslunsj før reisen fortsetter til Esmarkbreen i Ymerbukta. Har dere flaks får dere kanskje se hval, sel eller kongen av Arktis, isbjørnen!

Tilbake ved stasjonen nytes kaffen i husveggen før ferden går tilbake til sivilisasjonen og «storbyen» Longyearbyen og overnatting på Basecamp Hotel.

Rolf Larsen

DAG 5: AKTIVITET I LONGYEABYEN 

Bennytt dagen til å utforske Longyeabyen eller bli med på en dagsaktivitet herfra. Hva med båttur til den forlatte russiske byen, Pyramiden, hudekjøring på hjul eller RIB langs kysten på leting etter marint dyreliv og kalvende isbreer. Spør oss gjerne om forslag!

Kvelden kan avslutte smed for eksempel middag på restauranten, Huset!

 

 

hvalross - Svalbard - thumbnails

DAG 6: AVREISE 

Siste dag i Arktisk. Benytt dagen til å se hva denne lille byen høyt i nord har å tilby. Dere kjøres tilbake til flyplassen i god tid før avreise.

 

 

REISEFORSLAG FOR SOLVINTER

Opplev det beste av Svalbard. Reisen starter med fartsfylt hundekjøring. Videre utforske dere arktisk med snøscooter og overnatter ved Isfjord Radio. Reisen avsluttes i Longyearbyen. Solvinter er perioden februar/mars til mail/juni. Lyset og sola kommer tilbake, aktivitetsnivået og energien øker.

Basecamp-Svalbard-Lonyearbyen

Foto: Basecamp Explorer

DAG 1: LONGYEARBYEN

Dere ankommer flyplassen i Longyearbyen og reiser til Basecamp Hotell. Etter innsjekk kan dere utforske den lille byen.

Hundekjoring - Svalbard

DAG 2: ARKTISK HUNDEKJØRING

I dag er det viktig med en solid frokost for i dag skal dere på en full dags med hundekjøring i Svalbardlandskapet. Dere hentes  på hotellet, får tildelt nødvendig klær og utstyr  før dere reiser ut til Trappers Station. Her venter 90 Alaska huskys på å ta dere med på tur. To og to deler et spann med seks hunder. En fantastisk måte å oppleve den arktiske villmarken på.

Underveis besøker dere en isgrotte som kan gå inn, mater hundene og spiser deres egen ekspedisjonslunsj (real turmat).

Ivar Sjømæling

DAG 3: ISFJORD RADIO 

Etter frokost er det utsjekk fra Basecamp Hotell. Dere skal på snøscooterekspedisjon til vestkysten av Spitsbergen, til det eksotiske hotellet Isfjord Radio. I løpet av turen kjører dere over snøkledde isbreer, frosne fjorder og passerer karakteristiske fjell. Et fantastisk vinterlandskap i blått og hvitt.

Vel fremme på Isfjord Radio ønsker vertskapet velkommen. Badstuen er oppvarmet og innbydende med sin flotte utsikt. Senere serverer kjøkkenet en arktisk inspirert middag.

 

Isfjord Radio - Basecamp

Foto: Basecamp Explorer

DAG 4: ISFJORD RADIO

Frister det med et forfriskende bad i havet og kaffe i badstuen før frokost? Kanskje lusker polarreven forbi utenfor vinduene.

En ny dag i den vakre Svalbard naturen venter og dere bruker dagen til å utforske området rundt Isfjord Radio.

Avslutt dagen med et isbad og sauna før middag.

Foto: Basecamp Explorer

DAG 5: LONGYEARBYEN 

Etter en solid frokost blir det utsjekk. Avhengig av vær og føre er et mulig stopp den russiske gruvebyen, Barentsburg. Dere kjører over breer, fjell og fjordis. Undnerveis blir det servert enkel ekspedisjonslunsj (Real turmat).

Utpå ettermiddagen ankommer dere Longyearbyen og sjekker igjen inn på Basecamp Hotell. Hva med en spennende nordlysaften med middag på camp Barentz?

Nordlys - Basecamp Spitsbergen

Foto: Basecamp Explorer

DAG 6: AVREISE 

Frokost serveres før siste dag i Arktis. Benytt dagen til å se hva denne lille byen høyt i nord har å tilby. Dere kjøres tilbake til flyplassen i god tid før avreise.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com