LANGHELG PÅ SVALBARD

En langhelg på Svalbard kan by på et ekte arktisk eventyr med polarklima, isbreer, blå sjøis, vill natur, ekstreme lysvariasjoner og unikt dyreliv. Forslag både for sommer og vinter.

REISEFORSLAG FOR POLARSOMMER

Reisen starter i Longyearbyen og spektakulære opplevelser venter.
Polarsommer er perioden mellom mai/juni til september og består av midnattssol, fargerik flora og store kontraster.

 

Foto: Svalbard Adventure

DAG 1: LONGYEARBYEN

Ved ankomst flyplassen i Longyearbyen kjøres dere til hotell Polfareren.

Benytt ettermiddagen til å se hva Longyearbyen har å tilby. På kvelden anbefaler vi en av byens anerkjente restauranter for middag.

SvalbardAdventure_isbree_safari

Foto: Svalbard Adventure

DAG 2: ISBREE-SAFARI

Etter frokost reiser dere for å utforske de mektige isbreene i Isfjorden med båt. I løpet av turen kommer dere tett på yrende dyreliv og isbreer. Våre guider vurderer vær og forhold, og velger den destinasjonen som vil gi dere den beste opplevelsen.

Det kommer tordensmell fra isbreen. Breen er i bevegelse. Lyden kommer av ismasser som flytter på seg, knekker av og styrter i havet. Isbreen kalver.

SvalbardAdventure_Hundeslede_sommer_Janchristophelle_14

Foto: Svalbard Adventure

DAG 3: HUNDEKJØRING PÅ HJUL

Dere kan legge opp dagen slik dere ønsker, men hva med å kjøre ditt eget hundespann?

Hundespannet består av fire til seks svært arbeidsvillige hunder og stødige vogner. Dere reiser inn i Adventdalen med kulturminner fra gruvetiden og et yrende dyreliv.

Sommerlandskapet på Svalbard endrer seg stadig, fra snø og midnattssol i mai, til høstlige farger i september. Et nakent landskap uten et eneste tre, men mangfoldig med sin vidstrakte, kalde villmark og dominerende fjell. På veien passerer vi flere industrielle kulturminner. Kanskje ser du reinsdyr på beite eller polarreven som vimser omkring.

Svalbard-hvalross

DAG 4: HJEMREISE 

Etter frokost kan dere utforske Longyearbyen før hjemreise.

REISEFORSLAG FOR SOLVINTER

Utforsk Svalbardlandskapet med snøscootertur til Barentsburg og arktisk hundekjøring.
Solvinter er perioden mellom februar/mars til mail/juni. Lyset og solen kommer tilbake, aktivitetsnivået og energien øker.

SvalbardAdventure_Tommy_Simonsen

Foto: Svalbard Adventure

DAG 1: LONGYEARBYEN

Ved ankomst Longyearbyen tas dere med til hotell Polfareren.

Dere benytter dagen til å utforske byen.

FOTO-VEMUND SOLLI - SVALBARDADVENTURE

Foto: Svalbard Adventure

DAG 2: SNØSCOOTERTUR

Noen timer med snøscooter sørvest for Longyearbyen, til Grønfjorden. Dere reiser hit for å oppleve vakker og majestetisk natur.

Dere blir hentet på hotellet og  kledd opp med ekstra varme klær og sko. Etter en briefing om snøscooterkjøring og sikkerhet, reiser dere gjennom Svalbards helt spesielle landskap. Gjennom et variert terreng ferdes vi over endeløse vidder, nakent landskap og kjenner på følelsen av å mestre snøscooterkjøringen. Svalbardreinen kan observeres fra scootersetet, der de beiter av det lille som er å finne av vegetasjon på vinterstid.

På turen legger vi et stopp ute i felt for å spise lunsj. Guiden velger et passende område slik at vi kan nyte det vakre naturlandskapet mens dere spiser.

Hundekjøring - Svalbard - header

DAG 3: ARKTISK HUNDEKJØRING

I dag skal dere på tur med eget hundespann. I hundegården vil guiden gi deg den grunnleggende kunnskapen og sammen seler dere opp hundene. Så fort alle er klare, setter du ut i villmarken og innover dalføret. Nordlys, fullmåne, ruskevær eller sol. Den Arktiske villmarken byr på fantastiske opplevelser.

Å kjenne på hundenes krefter og deres iver etter å løpe, er en herlig opplevelse. I det åpne arktiske landskapet kan du også være heldig å se Svalbardrein eller polarrev.

SvalbardAdventure_foto_Terje_Bjornsen

Foto: Svalbard Adventure

DAG 4: HJEMREISE 

Etter frokost kan dere utforske Longyearbyen før hjemreise.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com