OPPLEV NASJONALPARKRIKET

Utforsk Nasjonalparkriket og den norske fjellheimen. Kom tett på natur og dyreliv i tre av Norges mest ville nasjonalparker: Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane.

Herangtunet

DAG 1: ANKOMST

Dere ankommer Herangtunet, et sjarmerende boutique hotell blant flott natur og fjell.

Nyt fjelluften og en herlig tre retters middag.

Besseggen - Eivind

DAG 2: HERANGTUNET

Nyt dagen ved Herangtunet. Gå en flott fjelltur i Jotunheimen Nasjonalpark eller prøv ørretfiske i Heggefjorden. Besseggen er en av de mest kjente fjellturen i området med spektakulær utsikt.

Hindsæter - Sætersuite - Thumbnails

Foto: Hindsæter

DAG 3: JOTUNHEIMEN NASJONALPARK

Etter frokost og utsjekk reiser dere videre over Valdresflye og til Jotunheimen Nasjonalpark. Ordet «jotun» betyr kjempe, og Jotunheimen var navnet på stedet der jotnene – trollene – holdt til i den norrøne gudelæren.

Denne ettermiddagen sjekker dere inn i flotte sæter-suiter ved Hindsæter.

Hjerkinn-Fjellstue-KirstiVikHjerkind

Foto: Hjerkinn Fjellstue

DAG 4: DOVREFJELL NASJONALPARK

Reisen fortsetter videre til Dovrefjell Nasjonalpark og det blir overnatting ved Hjerkinn Fjellstue. Utenfor beiter 50 islandshester.

Hjerkinn ligger sentralt i fjellheimen og alt ligger til rette for å utforske nærområdet til fots eller på hesteryggen.

moskus - oppdal safari - høst - thumbnails

Foto: Oppdal Safari

DAG 5: MOSKUSSAFARI

Det er tid for moskussafari. Moskusen er ikke farlig hvis den ikke blir provosert, men til forskjell fra andre ville dyr flykter den ikke alltid for mennesker. Vi anbefaler derfor å en guidet tur med Sigbjørn eller en annen guide fra Oppdal Safari.  Respektfull avstand til en moskus er 200 meter. I løpet av safarien er det også muligheter for å se rein, elg og fjellrev. Turen varer omtrent fem timer.

Rondane

DAG 6: RONDANE NASJONALPARK

Gå til fots i Rondane Nasjonalpark. Her er det mange alternative ruter og vi tilpasser gjerne en tur til ulike nivåer. Når du kommer over tregrensa i Rondane, møtes du av vakre fjelltopper som stiger mot himmelen. Rondeslottet på 2178 meter er den høyeste av de ti 2000-meterstoppene.

Etter fjellturen reiser dere videre til Skåbu.

Skåbu Hotell - DYR - Ansgar Valbø

Foto: Ansgar Valbø

DAG 7: SKÅBU FJELLHOTELL

Skåbu er en a v Norges vakreste bygdeperler. Her skal dere overnatte ved Skåbu Fjell hotell, et boutiqe hotell i Norges høyest beliggende bebodde bygd. Skåbu er en del av Gudbrandsdalen og ligger sentralt plassert på trappen til flere nasjonalparker og er et flott utgangspunkt for flere flotte fjellturer.

Nyt en fantastisk tre retters middag basert på lokale råvarer fra eget gårdsbruk, fisk og vilt.

Skåbu Hotell - Ansgar Valbø

Foto: Ansgar Valbø

DAG 8: LYKKJA FJELLGARD SKÅBU

Bruk dagen til å utforske Lykkja Fjellgard, en gammel gård som ligger høyt og fritt i lia like sørvest for Skåbu sentrum. Vi arrangerer gjerne en omvisning på fjellgården som blant annet består av de har 60 vinterfora villsau og 2 værer og dølahingsten, Haugajo.

Skåbu Hotell - rom - Ansgar Valbø

Foto: Ansgar Valbø

DAG 9: HJEMREISE

Etter en rolig morgen er det tid for hjemreise.

Denne reisen kan også gjennomføres på vinterstid med noen justeringer. Da er det fine muligheter for å blant annet gå på ski, trugetur eller være med på hundekjøring.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com