ØYHOPPING PÅ HELGELANDSKYSTEN

Besøk eventyrlige øyer, bestig spektakulære fjelltopper og kom tett på kystkultur og koselige øysamfunn.
Øyhopping på Helgelandskysten er både vakkert og spennende.

DAG 1: ANKOMST SANDNESSJØEN

Dere ankommer Helgeland med fly til Stokka lufthavn. Ettermiddagen er til fri disposisjon, men hvis formen er god og været  godt kan dere prøve på å bestige noen de Syv Søstrene.

Siden dere ikke har en hel dag, anbefaler vi oppstigning fra parkeringen på Markvoll.  Da bestiger dere enten Skjæringen (1037 m.o.h.) eller Tvillingene (940 og 980 m.o.h.). Denne turen omtales ofte som familieruta og passer barnefamilier eller andre som ønsker å nyte en god utsikt uten for store anstrengelser med jevn stigning på rundt 4-6 timers tur.

Lunde - header

DAG 2: LOVUND 

Etter en god frokost reiser dere reiser med hurtigbåten til Lovund. Ved Lovund blir det overnatting på dere flotte Lovund Hotell med utsikt mot havet.

Lovund har Helgelands største lundefuglkoloni med ca 200 – 300.000 fugler. Lundefuglen forlater øya etter hekkesesongen i slutten av august og holder da til i havet utenfor Norge og Nordsjøen. Her lever den uten fast fotfeste gjennom en hard høst og vinter.

En vandretur opp Lovundfjellet, 625 moh (cirka 3-5 timer) hører også med når du besøker øya. Fra toppen er det fantastisk utsikt utover Helgelandskysten.

Lovund Hotell - SYNsuperior

Foto: Lovund Hotell

DAG 3: LOVUND ELLER TRÆNNA

Våkn opp med panoramautsikt til Helgelandskysten og nyt en forfriskende frokost på Lovund Hotell.

Dagen kan brukes til å utforske Lovund, eller hva med en utflukt til Træna? Træna er regnet som et av Norges eldste fiskevær, og det er gjort funn fra steinalderen som viser at det har vært drevet fiske her i over 8000 år. Hurtigbåten går fra Lovund til Træna, men vi kan også arrangere et skreddersydd opplegg med RIB.

Rødøyløva

DAG 5: KLOKKERGÅRDEN

Etter en forfriskende frokost blir dere med hurtigbåten til Rødøy. På havnen ved Rødøy blir dere hentet og kjørt til herskapelige Klokkergården. Rødøy er blitt en av de heteste destinasjonene å besøke på Helgeland og turen til toppen av Rødøyløva et realt must. Rødøyløva er et velkjent utsiktspunkt og en gylden mulighet for å se nesten hele Helgelandskysten fra samme sted. I 2018 bygges det en sherpatrapp opp til Rødøyløva som vil gjøre turene opp lettere.

Tilbake på Klokkergården blir dere servert nydelig middag i den anerkjente restauranten.

MeløyAdventure_Kajakk_Rødøy

Foto: Meløy Adventure

DAG 6: RØDØY

I dag blir dere med på kajakk-tur med Meløy Adventure rundt eventyrøya Rødøy. På denne turen tas dere med i kajakk blant øyer, holmer og skjær. Med utsikt i alle retninger og det majestetiske fjellet Rødøyløva blir dette et av sommerens høydepunkter. Dere har med lokalkjent guide som finner egnet sted for strandhugg og lunsj. Husk å ta med et håndkle for et forfriskende bad.

Resten av dagen er til egen disposisjon.  Bord for middag på Klokkergården blir reservert.

DAG 6: MYKEN

Hva med en dagstur til Myken? Myken ligger langt til  havs, ca 32 km fra nærmeste fastland. Øya er de siste årene blitt mest kjent for Myken Destilleri som er verdens første  arktiske whiskydestilleri og Norges største whiskyprodusent. Her kan dere få en omvisning og smake på noen av de edle dråpene som produseres.

Resten av dagen er til egen disposisjon tilbake på Rødøy. Bord for middag på Klokkergården.

DAG 7: STØTT

Etter frokost og utsjekk reiser dere videre med hurtigbåten Støtt. De historiske bygningene på Støtt oser av gammel kystkultur kombinert med herskapelige detaljer. Her blir dere tatt i mot med raushet og gjestfrihet slik handelsmenn har blitt i flere hundre år på Støtt.

Det er blant annet mulig å arrangere tur til Myken og whiskydestilleriet for dem som ønsker det.

Nordfjorden_gjestebilde_2

Foto: Arne Hasle

DAG 8: RIB TIL NORDFJORDEN

Dere blir plukket opp av guiden deres på Støtt etter frokost.  I dag skal dere utforske Nordfjorden i RIB. Nordfjorden omtales av mange som Nord-Norges svar på Geirangerfjorden med spektakulære fossefall,  vakker natur og mulighet for å se både havørn, hval og sel. Fjorden strekker seg 11 kilometer nordøstover til Nordfjordbotnen under Svartisen.

På denne turen vil dere blant annet passere Polarsirkelen i Buneset – her blir det mulighet for å gå i land. Holde øynene åpne for inne i fjorden holder både en stor bestand av steinkobbe/sel og en grindhvalen har fjorden som tilholdssted.

DAG 9: HJEMREISE

Etter aktive og innholdsrike dager på Helgelandskysten er et tid ofr hjemreise. Fra Støtt er det enkelt å ta hurtigbåten til Bodø for avreise.

Denne reisen kan naturligvis justeres etter ønsker og preferanser.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com