PÅ EVENTYR I ALTA

Bli med på et arktisk eventyr i nordlysbyen Alta. Styr ditt eget hundespann, opplev det norske vinterlandskapet, se nordlyset danse over himmelen og og nyt utsøkt lokalmat.

REISEFORSLAG: VINTER

Trasti&Trine - Nordlys

Foto: Trasti & Trine

DAG 1: ANKOMST ALTA

Dere ankommer Alta flyplass og kjøres til Trasti & Trine. På kvelden blir dere med en erfaren guide på jakt etter nordlyset (Aurora Borealis). Alta er er kjent som nordlysbyen. Guidene forteller om nordlyset og gir råd om hvordan dere kan ta de beste fotografiene av fenomenet.

Hos Trasti & Trine er de opptatt av å ta godt vare på både gjester, naturen, nærmiljøet og det nordnorske særpreget. Johnny Trasti har i over 30 år laget mat med naturen og årstidene i Finnmark som utgangspunktet. Trine er en erfaren hundekjører med mer enn 20 års erfaring og har deltatt i noen av verdens tøffeste hundeløp.

Isfiske

DAG 2: ISFISKE OG TRUGETUR

Nyt er forfriskende frokost før en spennende dag i norske vinterlandskapet. Bli med en arktisk natur guide på tur med truger (snowshoes) til et lite vann i nærheten. Her borrer dere hull i isen og lærer det grunnleggende med isfiske. Dere sitter på reinsdyrskinn, nyter naturen, stillheten og venter på napp. I slike ferskvann er det blant annet mulig å få røye på kroken. Har dere fiskelykke hjelper guiden deg med å tilberede fisken på bålet. Rundt bålet får dere litt varme i kroppen, deler gode historier og spiser lunsj før dere begynner på hjemreisen.

Hva med en tur i badstuen før en fantastisk middag?

Trasti & Trine - hunndekjøring - thumbs

DAG 3: HUNDEKJØRING

I dag er viktig med en solid frokost, for i dag skal du være hundekjører for en dag!

Dere blir med til hundegården og får utdelt et kort med navnet på de hundene som skal være med på tur. Seletøyet henger på sin rette plass og det er bare for dere å finne riktig hund. På denne måten er dere med å gjør klar spannet. Når hundespannet er klart, løfter dere anker og suser ut i skogen, på elva og kanskje opp på fjellet. Underveis stopper dere og spiser en varm lunsj rundt bålet. Vel tilbake i hundegården, seler vi av hundene og setter dem på plass.

Ishotell -thumbs

DAG 4:  ISHOTEL

I dag reiser dere videre til Sorrisniva. Her blir det overnatting i verdens nordligste ishotell. Ishotellet bygges hver vinter i desember med et nytt og unikt tema. Strukturen, alle møblene og alle de kunstneriske installasjonene er utformet av lokale is-skulptører.

Når dere skal legge dere får dere utdelt soveposer, puter og legger dere på varme reinsdyrskinn.

Reindeer - thumbs

DAG 5 OG 6: SORRISNIVA

Etter en natt i ishotellet flytter dere over til den splitter nye Wilderness Lodgen som ligger med vakker utsikt mot Altaelva.

Dagen benyttes til å utforske vinteraktivitetene som kan oppleves i området. Bli med på snøscooter-tur opp til Finnnamrksvidda, trugetur (snowshoes) eller lær mer om den samiske kulturen og bli med tur med reinsdyr-slede. Spørs oss gjerne om forslag. Hver kveld med klar himmel er det mulighet for å se norldys så ikke glem å ta en kveldstur rundt lodgen.

Sorrisniva - Nordlys

Foto: Sorisniva

DAG 7: AVREISE

Nyt en rolig frokost og utsikt mot i Altaelva. Etter utsjekk blir dere hentet for transport tilbake til flyplassen. Vi takker for denne gang.

Reisen kan også utvides eller kortes ned. Vi skreddersyr og justere derfor etter ønsker og behov.

REISEFORSLAG: SOMMER
Steinfossen-Copyright-Sorrisniva-AS

Foto: Sorisniva

DAG 1: ANKOMST 

Velkommen til Alta. Dere starter eventyret deres ved Sorrisniva som ligger idyllisk til med utsikt mot vakre Altaelva.

Riverboat & Canyon - Copyright Sorrisniva AS

Foto: Sorisniva

DAG 2: ALTAELVA

Med tradisjonelle elvebåter tar guidenn dere med oppover Altaelva gjennom villmarken og passerer Nord-Europas største elvekløft, Alta Canyon.

Laksefiske i Altaelva har utviklet seg fra kommersielt fiske til å være en av de fremste flue fiskeelvene i verden. På 1870-tallet ble elven leid ut til den skotske hertugen av Roxburghe. Guiden forteller fascinerende historier om elva og har lang erfaring med elvebåtene slik at både sikkerhet med opplevelse blir ivaretatt.

Destinasjon 71 - Nordkapp 2

Foto: Destinasjon 71

DAG 3: NORDKAPP

Nyt en rolig frokost og utsikt mot i Altaelva. Etter utsjekk kjører dere nordover kot Nordkapp.

I dag skal dere besøk et av Europas mest ikoniske landemerker.

Overnatting i Honningsvåg.

Destinasjon 71 - king crab

Foto: Destinasjon 71

DAG 4: KONGEKRABBE 

Bli med på en kongekrabbesafari med Destinasjon 71 i RIB-båt. Følg reisen til kongekrabben fra dypet av Barentshavet helt til tallerkenen din.

Visste du at kongekrabben er en av de største krepsdyrene i hele verden, inneholder like mye protein som en kylling og den kan vokse opp til over 2 meter mellom klørne? Kongekrabben er et av Nordkapp kommunes viktigste eksportprodukter, og på denne utflukten vil du kunne lære alt om den fascinerende skapningen.

Som avslutning på aktiviteten vil dere få nyte et deilig kongekrabbemåltid, servert på tradisjonelt med brød, majones og sitron.

Tamsøya - velkommen

Foto: Tamsøya

DAG 5: TAMSØYA

Tamsøya, et unikt stoppested på vei til eller fra Nordkapp – en reise tilbake i tid på ei øy nesten helt for deg selv. På Tamsøya er det naturopplevelser, stillhet, sjarmerende interiør, og nærhet til havet og fuglelivet som gjelder.

Tamsøya_multer

Foto: Tamsøya

DAG 6: AVREISE

Det er tid for hjemreise. Reisen kan også utvides eller kortes ned. Vi skreddersyr og justere derfor etter ønsker og behov.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com