ROADTRIP I NORGE

Dette er en «roadtrip» på spektakulære veier gjennom fantastisk norsk natur!
Her kjører dere høyt og lavt gjennom fjord og fjell med overnatting på sjarmerende og historiske hoteller.

Herangtunet

DAG 1: ANKOMST

Dere ankommer Oslo, henter ut leiebil før dere kjører vestover. I dag skal dere overnatte ved Herangtunet boutiquehotell.  Blant uberørt natur og ville fjell ligger Herangtunet Boutique Hotel, et historisk bygdetun. Herangtunet er en luksuriøs base for et aktivt, avslappende, romantisk eller kulinarisk eventyr.

Herangtunet - skog

DAG 2: HERANGTUNET

Nyt dagen ved Herangtuneet. Gå fottur i Jotunheimen og opplev ørretfiske i Heggefjorden. Om vinteren kan du stå på ski og kjøre hundeslede.

Det er lett å glemme at man faktisk også kan ta livet helt med ro på Herangtunet. Herangtunet skal være base for spenstige aktiviteter og et sted man kan koble helt av og nyte tradisjonell norsk mat.

FJORD - Sognefjorden

DAG 3: SOGNEFJORDEN

Etter frokost fortsetter reisen reisen mot Sognefjorden. På veien kjører dere via Borgund Stavkrike i Lærdal kommune.  Borgund regnes som den best bevarte norske stavkirkene og er et majestetisk bygg fra 1342.  I dag skal dere overnatte ved Walaker Hotel, et hotell i særklasse innerst i lille Solvorn. Walaker er Norges eldste familiedrevne hotell og drives i dag av åttende og niende generasjon.

Walaker Hotell - frokost

DAG 4: WALAKER HOTEL

Utforsk den lille bygda Solvorn. Det er blant annet mulig å ta ferjen over fjorden til Norges eldste stavkirke Urnes Stavkirke (fra 1130). Bruk resten av dagen på å nye omgivelsene, den flotte hagen, kunstgalleriet og lokalprodusert mat.

Her kan vi garantere en helt unik matopplevelse med sjøkreps fra fjorden, hjort fra fjellene, bærb fra buskene i hagen, hjemmeystet ost og hjemmelaget eplejuice. Bon appétit!

Geiranger-skageflå

DAG 5: GEIRANGER 

Etter frokost reiser dere fra Solvorn og fortsetter gjennom vakker landskap via Loen. Bruk litt tid på å utforske fjordlandskapet med spektakulære fjell og turkise fjorder.  Er du ekstra eventyrlysten kan vi absolutt anbefale alle å bli med en guide på Jostedalsbreen. Isbreen er en destinasjon i seg selv og den største på fastlands Europa.

Ankomst Geiranger på ettermiddagen.

Gerianger - Elin & Graham

DAG 7: GEIRANGERFJORDEN

Etter frokost fortsetter dere til Geiranger, stopp ved et av de flotte utsiktspunktene. Utforske Geirangerfjorden, en del av UNESCOs verdensarvliste. Bli med ut på fjorden og oppleve de brusende fossene som stuper ned bratte fjellsider. Det er mulig å gå i land underveis ved Skageflå og gå til fots tilbake til sentrum. Dette er en spektakulær fottur. Skageflå er en fraflyttet fjellgård som ligger på en fjellhylle ca. 250 meter over Geirangerfjorden med utsikt til fossene de Sju Søstre.

Trollstigen - høst

DAG 8: TROLLSTIGEN

Denne dagen fortsetter med kjøring ned Norges mest besøkte turistvei, Trollstigen. Den smale og svingete veien har 11 bratte hårnålssvinger. Du kjenner suget i magen! Dere reiser videre til Ålesund for kvelden.

Ålesund er kjent for sjømat i verdensklasse og en av Europas beste bacalaorestauranter!

Lunde - header

DAG 9: ÅLESUND

Bruk dagen til å utforske Ålesund og la deg imponere av byens karakteristiske jugendstil. Bli med på en kajakktur rundt havnen eller reis med båt ut til fuglefjellet Runde. Fra april til august flokker mer enn 100 000 fugler til øya for å hekke, og du kan se den vakre lundefuglen.

Ålesund

DAG 10: AVREISE

Det blir avreise fra flyplass i Ålesund. Husk at reisen kan tilpasses etter egne ønsker.

Spør oss gjerne hvis dere ønsker å justere dagsprogram, reisedager eller annet.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com