SVALBARD EKSPEDISJON

Utforsk Arktis ombord på ekspedisjonsskipet M/S Quest eller M/S Stockholm. Dere utforsker kysten langs Svalbard og isbjørnens rike. Store naturopplevelser er garantert.

PRAKTISK INFORMASJON

  • Pris: fra USD 7 500,- per person (11 dager) eller
   fra USD 5 500,- per person (9 dager)

  • Når: april- september 2022 eller 2023. Spør oss for eksakte datoer.

  • Varighet: 11 eller 9 dager

  • Inkludert: 10 eller 8 netter ombord på M/S Quest eller M/S Stockholm, alle måltider ombord, kaffe og te, erfaren ekspedisjonsleder og fem andre guider, alle utflukter. Reisen er klimakompensert.

  • Antall passasjerer: 53 eller 12 gjester ombord

  • Inkluderer ikke: flybilletter til/fra Longyearbyen, reiseforsikring, tips til besettning og personlige utgifter i bar/butikk

   REISEFORSLAG

   I 2011 samlet Elin og Graham en eventyrlysten vennegjeng på seks par som ville oppleve noe av det mest spektakulære Svalbard har å by på!
   «10 år senere snakkes det fortsatt om felles opplevelser og vi krangler litt om hvem som egentlig fikk øye på isbjørnen først…» – Elin.

   svalbard-expedition-map-thumbnails

   DAG 1: VELKOMMEN

   Dere ankommer flyplassen i Longyearbyen.

   Isbjørn - Svalbard - thumbnails

   DAG 2-3: EKSPEDISJON

   Dere er nå i en del av verden der naturkreftene hersker. Det betyr at vår nøyaktige veikart de neste dagene vil bli påvirket av vær og isforhold. Målet er å gjøre i landstigning eller båttur med oppblåsbar båt hver dag. Eksempler på utflukter vi gjør og steder vi besøker er:

   Vestre Spitsbergen
   Forskningslandsbyen Ny-Ålesund ligger i den pittoreske Kongsfjorden og består av en liten samling hus i lyse farger. Herfra startet polarheltene Amundsen og Nobile sine dristige forsøk på å fly til Nordpolen. Litt lenger nord ligger Danskøya.

   hvalross - Svalbard - thumbnails

   DAG 4-6: EKSPEDISJON

   Eksempler på utflukter vi gjør og steder vi besøker er:

   Svalbards fjorder
   Langs kysten av Svalbard er det en rekke praktfulle fjorder, som alle er rike på dyreliv.

   Fortsetter vi enda lenger inn i fjordsystemet, når dere Lilliehöökfjorden. Her er fjordisen ofte tett foran den enestående vakre Lilliehöökbreen, som strekker seg over fire kilometer. Den naturskjønne Raudfjorden er preget av mange isbreer og er et tilfluktsted for sel. Klippene og strendene tilbyr også et kokende fugleliv.

   DAG 7: EKSPEDISJON

   Eksempler på utflukter vi gjør og steder vi besøker er:

   Hinlopen og Alkefjellet:
   Hvis vi er heldige, slipper isen oss inn i Hinlopen og under gode forhold når vi Alkefjellet, en vertikal og spektakulær klippe som er et hekkested for nesten 200 000 sjøfugler. Kanskje vi seiler videre inn i den vakre Palanderbukten i nordøst.

   Hvalross - Svalbard - thumb

   DAG 8-10: EKSPEDISJON

   Eksempler på utflukter vi gjør og steder vi besøker er:

   Østlige Spitsbergen:
   I nordøst finnes det imponerende øyer dekket av is. Her er milelange brefronter med smeltende fossefall. Barentsøya og Edgeøya byr på storslåtte landskap og enorme tundrasletter. Her har dere også gode sjanser til å se isbjørner, hvalross, polarrev og Svalbardrein.

   Sydvestlige Spitsbergen:
   Hornsunds storslåtte fjorder byr på store isbreer som ruller ut i havet mellom høye fjell. Toppene når ofte over skyene. Isbreene i Hornsund er et yndet tilholdssted for noen av Svalbards mange isbjørner, og den store selen sees ofte på isflakene.

   MS Quest - helbildse_thumbnails

   DAG 11: HJEMREISE 

   Siste dag i Arktisk. Om morgenen går vi av ekspedisjonsskipet og begynner reisen hjem.

    

   Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getnorwaytravel.com